Konu Güncel Özeti: Konu sahibi, 2011/2012 yılından beri genital herpes ile mücadele ettiğini, ilk belirtilerde yanlış teşhis konulduğunu ve asiklovir tedavisi aldığını anlatmıştır. Diğer kullanıcılar da benzer deneyimler paylaşmış, alternatif tıp yöntemleri denediklerini ancak kesin çözüm bulamadıklarını belirtmiştir. Bir kullanıcı, tıraşın atakları tetiklediğini söylemiş, bir diğeri brokoli küründen bahsetmiştir. Ozon tedavisinin etkili olup olmadığı sorgulanmıştır. Virüsfantomu adlı Instagram hesabına atıfta bulunularak yeni bir tedavinin insan deneylerine yakında başlayacağı belirtilmiştir. Semih Tareen'in Twitter'da paylaştığı Nature makalesi detaylandırılmış, farelerde başarılı sonuçlar alındığı ve insan deneylerinin yakında başlayacağı ifade edilmiştir. Son olarak, bir kullanıcı tedavi sonrası atak sıklığının azaldığını belirtmiştir. Genel olarak, kullanıcılar mevcut tedavilerin atakları baskıladığını ancak kesin bir çare bulunmadığını ve bilimsel araştırmaların sürdüğünü vurgulamıştır.
Herkese geçmiş olsun!! Şimdiye kadar denediğim bütün yöntemler ve yaşadıklarımı anlatırsam belki faydası olur. İnşallah en yakın zamanda kanıtlanmış bir aşı çıkar ve bu illetten kurtuluruz. 2012 belki de 2011 tam olarak hatırlamıyorum, ilk lezyonda kabarcıklar oluşmuş, elimle patlatmıştım, hatta ne olduğunu anlamamıştım, biraz kaşıntı olmuştu. Ardından bir ay sonra tekrar olunca doktora gidip göstermiştim. Doktor mikrop bulaşmış deyip bir krem vermişti, ne bir açıklama ne de bir test yaptırmıştı. Ataklar artmaya başlayınca başka bir üroloji doktoruna gittim, durumdan bahsedince beni bakmak istemedi, beni dermatoloji doktoruna yönlendirdi. Bu doktor bana SANDOZ AKLOVİR 800 yazdı ve bunu 6 ay kullanmamı söyledi, günlük 1 doz olarak. Bu süreç içinde bazı günler tabi kullanmadım (çok alkol aldığım zamanlar ya da unuttuğumda).
Ek Bilgiler:
Herpes simpleks virüsü (HSV), iki tipte bulunur: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede enfeksiyona neden olur. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrarlayan ataklara yol açar. Yaygın tetikleyiciler arasında stres, yorgunluk, alkol tüketimi ve güneş ışığı bulunur. Antiviral ilaçlar (asiklovir gibi) atakları baskılamada etkilidir, ancak virüsü tamamen yok edemez. Son yıllarda gen tedavisi ve aşı çalışmaları umut vericidir; örneğin, Nature dergisinde yayımlanan bir çalışmada fare modellerinde HSV'nin tedavi edilebildiği gösterilmiştir. Bununla birlikte, bitkisel tedaviler veya alternatif yöntemler bilimsel olarak kanıtlanmamıştır ve mutlaka doktor kontrolünde hareket edilmelidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.