Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valtrex yazdırma
merhaba herkese,
ben de ilk atağımı geçirirken valtrex kullandım sadece. sonrasında çok belirtim olmadı, regl olduğumda ya da stresli olduğumda bi tane uçuk çıktı mesela. fakat şimdi herpes kaptıktan sonra ilk defa birisiyle birlikte oluyorum. ve okuduğum kadarıyla virüsü cinsel travmalar da tetikliyormuş. ben uçuk kapalı iki sene oldu. bunun psikolojisiyle başa çıkmaya çalışmaktan kimseyle birlikte olmamıştım. ve bilmiyorum sanırım şanssız biriyim, ilk birlikteliğimden kapmıştım. her neyse, şu anki birlikteliklerimden sonra ilk defa ilk atak kadar kuvvetli ataklar geçirdim. aynı anda birden fazla uçuk çıktı. ve normalde geçme süresi asiklovir kremle 1 günken bi hafta kadar kaldı uçuklar. sadece asiklovir kullandım yine o zaman valtrex kullanmadım.

şimdi tamamen atak geçirmemek adına valtrex kullansam mı acaba diye düşünüyorum. hem de bulaşma riskini de azaltıyor diye. ama sürekli bunu reçete edip yazdıracak mıyım, valtrexin mesela raporu filan olmuyor mu. bir de mesela her gün bi tane valtrex içmek ne kadar zararsız bir şey. ya da böyle üç dört günde bir içmek iyi gelir mi. ben düşününce benim ataklarım gerçekten stres faktörüne çok bağlı. yani ama sürekli stresli ve depresif biriyim hep enerjimi yüksek tutamıyorum. bu yüzden ne yapsam bilmiyorum. keşke gerçekten kalıcı bir çözüm bulunsa.

kadınların %60ı semptom göstermiyormuş bile, ben niye gösteriyorum diye sürekli kendimi kötü hissediyorum. ama iyi hissedeceğim. lütfen siz de kafayı buna takmayın.

(16-10-2024, Saat: 13:34)civciv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba herkese,
ben de ilk atağımı geçirirken valtrex kullandım sadece. sonrasında çok belirtim olmadı, regl olduğumda ya da stresli olduğumda bi tane uçuk çıktı mesela. fakat şimdi herpes kaptıktan sonra ilk defa birisiyle birlikte oluyorum. ve okuduğum kadarıyla virüsü cinsel travmalar da tetikliyormuş. ben uçuk kapalı iki sene oldu. bunun psikolojisiyle başa çıkmaya çalışmaktan kimseyle birlikte olmamıştım. ve bilmiyorum sanırım şanssız biriyim, ilk birlikteliğimden kapmıştım. her neyse, şu anki birlikteliklerimden sonra ilk defa ilk atak kadar kuvvetli ataklar geçirdim. aynı anda birden fazla uçuk çıktı. ve normalde geçme süresi asiklovir kremle 1 günken bi hafta kadar kaldı uçuklar. sadece asiklovir kullandım yine o zaman valtrex kullanmadım.

şimdi tamamen atak geçirmemek adına valtrex kullansam mı acaba diye düşünüyorum. hem de bulaşma riskini de azaltıyor diye. ama sürekli bunu reçete edip yazdıracak mıyım, valtrexin mesela raporu filan olmuyor mu. bir de mesela her gün bi tane valtrex içmek ne kadar zararsız bir şey. ya da böyle üç dört günde bir içmek iyi gelir mi. ben düşününce benim ataklarım gerçekten stres faktörüne çok bağlı. yani ama sürekli stresli ve depresif biriyim hep enerjimi yüksek tutamıyorum. bu yüzden ne yapsam bilmiyorum. keşke gerçekten kalıcı bir çözüm bulunsa.

kadınların %60ı semptom göstermiyormuş bile, ben niye gösteriyorum diye sürekli kendimi kötü hissediyorum. ama iyi hissedeceğim. lütfen siz de kafayı buna takmayın.

Cinsel travmalar derken neyi kastediyorsunuz,cinsel birliktelik aşırı sürtünme vs olduğu için mi atak oluyor diyorsunuz ?
Benim hsv tip 1 pozitif geldi ilk atağı asiklovir hemen geçirdi zaten çok bir şey yoktu. 9 aydır da herhangi bir atak yaşamadım,stresli durumlarım da oldu yine de bazen kaşıntı hissediyorum o zaman 1 kereliğe mahsus krem sürüyorum iyi geliyor.Şimdi sorum şu diğer üyelere de cinsel birliktelik atak sayısını artırır mı ?

(16-10-2024, Saat: 13:34)civciv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba herkese,

Merhabalar bende bir bayanım.6 ay oldu bu hastalıgı kapalı.cildiye doktorum bana 6 ay süreyle valtrex önerdi.su an 2.kutumu kullanıyorum.karaciger degerlerimi kontrol etti.valtrex kuklanırken 3 ayda bir bana tahlile gel dedi.ama bende bu hastalıgın psikolojik yönünü atamıyorum.anksiyete rahatsızlıgımda var o yüzden psikolojik olarak başetmek cok zor.İlişki konusuna gelirsek kaptıgımdan beri kimseyle birşey yaşamadım cesaretimde yok açıkcası Sad

(16-10-2024, Saat: 15:11)35can59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cinsel travmalar derken neyi kastediyorsunuz,cinsel birliktelik aşırı sürtünme vs olduğu için mi atak oluyor diyorsunuz ?
Benim hsv tip 1 pozitif geldi ilk atağı asiklovir hemen geçirdi zaten çok bir şey yoktu. 9 aydır da herhangi bir atak yaşamadım,stresli durumlarım da oldu yine de bazen kaşıntı hissediyorum o zaman 1 kereliğe mahsus krem sürüyorum iyi geliyor.Şimdi sorum şu diğer üyelere de cinsel birliktelik atak sayısını artırır mı ?

evet, fiziksel tahrişin tetiklediğini düşündüm ben açıkçası. internette de şimdi nerede okuduğumu bulamadım fakat seks yapmanın atakları yeniden etkileyebileceği yazıyordu. cinsel birliktelik yaşamadığım iki sene boyunca hiç ilk atak kadar kuvvetli bir şey yaşamamıştım. bu bende korkuya sebep olan şey oldu aslında.  yani özel olacak ama mühim değil benim için belirteyim, birkaç kez birlikte olduk. iki sefer atak gibi yaşadım. ama diğerlerinde herhangi bir şey olmadı sonradan. bu hem sürtünmeyle hem de benim stresimle alakalı gibi geldi sonradan. sizin sorunuzu ben de sormak istiyorum. forumda bazı çiftlerin birlikte olduklarını biliyorum.

(16-10-2024, Saat: 15:12)Bella1441 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar bende bir bayanım.6 ay oldu bu hastalıgı kapalı.cildiye doktorum bana 6 ay süreyle valtrex önerdi.su an 2.kutumu kullanıyorum.karaciger degerlerimi kontrol etti.valtrex kuklanırken 3 ayda bir bana tahlile gel dedi.ama bende bu hastalıgın psikolojik yönünü atamıyorum.anksiyete rahatsızlıgımda var o yüzden psikolojik olarak başetmek cok zor.İlişki konusuna gelirsek kaptıgımdan beri kimseyle birşey yaşamadım cesaretimde yok açıkcası Sad

ben de ilk birlikteliğimi yaşadıktan sonra bunu kapınca o gece yaptığım hatanın büyük bir kefaretini ödediğimi düşündüm durmadan. ne bileyim hayatımda ilk defa bir anlığına öyle bir durumda buldum kendimi ve olaylar o şekilde gelişti. o geceyi geri almanın çok hayalini kurdum. fakat artık böyle bir şey yapamam. böyle bir hastalık benim değerimden hiçbir şey kaybettirmez, keza sizin de öyle. bazen hatalar yaparız, bazen doğru bir şey yaptığımızı düşünürüz ama sonucu öyle gelişmez. evet bu virüs hayatım boyunca benimle birlikte olacak, ama ben bundan ibaret değilim. gerçekten güzel bir cinsellik yaşamım olsun istiyorum, bu virüs bunun sürdürülebilirliğini çok etkiliyor belki. ama bunun üstüne kurgulamamalıyız bence kendimizi. 

geçenlerde şu yazıyı okudum:
https://slate.com/technology/2019/12/gen...ained.html

benim şu an hissettiklerimin aynısını 70'lerde de insanlar gayet tatsız bir şekilde hissediyorlarmış. herpese sahip olmak çoğu aşk dolu hayali imkansız kılıyor gibi görünüyor bana. ama inanın bana bu kimsenin değerini belirleyecek bir şey değil. herkeste bir "kabul görme" hissinin var olduğunu biliyorum. çünkü ben de böyle hissediyorum. ama inanın bunun zamanla aşılacağını düşünüyorum.

bu hastalığı semptomsuz geçiren %60ın içerisinde olsaydım bu kadar kafaya takacak mıydım. hiç sanmıyorum. bu yüzden açıkçası ben kendi bağışıklığımı yüksek tutmak için çabalamak istiyorum sadece. ben de valtrex kullanımı için dermatolojiye gideceğim. belki mütemadiyen kullanmak bile iyi etkiler diye düşünüyorum.

İlişkiden 2 hafta önce başlayarak valtrex kullanabilirsiniz. Doktorla görüşüp 6 ay veya 1 yıl süreyle valtrex kullanıp baskılama yapabilirsiniz. Bulaş olasılığını ve atak sıklığını düşürür.

Tavsiyem kesinlikle kayganlaştırıcı kullanın. Hsvli bir birey ilişki yaşayacaksa yanında her zaman kayganlaştırıcı kullanmalı hsv ye sahip olan kadın da olsa erkek de olsa. Tahrişi azaltıyor ve daha az atakları tetikliyor.

Cinsel hastalıkların şakası yok ilkinde de bulaşabilir, kimisi onlarcasını görür hiçbir şey bulaşmaz. Ama insanlarda algı olarak cinsel hastalığın varsa seni direkt damgalayıp dürüst olmadığını, cinsel partner sayının çok olduğunu vs söyleyebiliyorlar. Takmayın cahilliklerine verin ve bir gün cinsel yolla bulaşan hastalık kapmaması için iyi dileklerde bulunun Smile

Bir başka tavsiyem karşınızdaki kişiden güncel cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test sonuçlarını isteyin. Bunu istemek bence yaygın ve gayet normal olması gereken bir şey. Belki bizi kabul etmesinin sebebi daha kötü bir hastalığa sahip olması ama gizlemesi de olabilir. Zaten hsv ile yaşarken üstüne bir hastalık daha kimse istemez

(16-10-2024, Saat: 18:46)Suphelihasta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlişkiden 2 hafta önce başlayarak valtrex kullanabilirsiniz. Doktorla görüşüp 6 ay veya 1 yıl süreyle valtrex kullanıp baskılama yapabilirsiniz. Bulaş olasılığını ve atak sıklığını düşürür.

Tavsiyem kesinlikle kayganlaştırıcı kullanın. Hsvli bir birey ilişki yaşayacaksa yanında her zaman kayganlaştırıcı kullanmalı hsv ye sahip olan kadın da olsa erkek de olsa. Tahrişi azaltıyor ve daha az atakları tetikliyor.

Cinsel hastalıkların şakası yok ilkinde de bulaşabilir, kimisi onlarcasını görür hiçbir şey bulaşmaz. Ama insanlarda algı olarak cinsel hastalığın varsa seni direkt damgalayıp dürüst olmadığını, cinsel partner sayının çok olduğunu vs söyleyebiliyorlar. Takmayın cahilliklerine verin ve bir gün cinsel yolla bulaşan hastalık kapmaması için iyi dileklerde bulunun Smile

Bir başka tavsiyem karşınızdaki kişiden güncel cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test sonuçlarını isteyin. Bunu istemek bence yaygın ve gayet normal olması gereken bir şey. Belki bizi kabul etmesinin sebebi daha kötü bir hastalığa sahip olması ama gizlemesi de olabilir. Zaten hsv ile yaşarken üstüne bir hastalık daha kimse istemez

peki düzenli ilişki olduğunda valtrex kullanımı için ne düşünüyosunuz?

Dediğim gibi düzenli ilişki olacaksa baskılama tedavisi görebilirsiniz 500mg günde 1 veya doktor tavsiyesine göre günde 2 olabilir

(16-10-2024, Saat: 18:55)civciv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: peki düzenli ilişki olduğunda valtrex kullanımı için ne düşünüyosunuz?

Bulaşma ihtimali % 40 oranında azaltır. Genel olarak HSV + birinin HSV negatif birine bulaştırma ihtimali bir yılda % 11 civarındadır. HSV tip-1 de bu oran daha düşükken, tip-2 de tip-1'e oranla daha yüksektir. Erkekten kadına bulaşma ihtimali, kadından erkeğe bulaşma ihtimalinden daha yüksektir. Lezyon olmadan bulaşma ihtimali bir yılda yaklaşık % 7'dir. Baskılama tedavisi bu oranı % 40 oranında azaltır. Prezervatif kullanımı da yaklaşık % 50 oranında azaltır.

(17-10-2024, Saat: 00:16)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bulaşma ihtimali % 40 oranında azaltır. Genel olarak HSV + birinin HSV negatif birine bulaştırma ihtimali bir yılda % 11 civarındadır. HSV tip-1 de bu oran daha düşükken, tip-2 de tip-1'e oranla daha yüksektir. Erkekten kadına bulaşma ihtimali, kadından erkeğe bulaşma ihtimalinden daha yüksektir. Lezyon olmadan bulaşma ihtimali bir yılda yaklaşık % 7'dir. Baskılama tedavisi bu oranı % 40 oranında azaltır. Prezervatif kullanımı da yaklaşık % 50 oranında azaltır.

Doğrumu anladım lezyon yoksa baskılama tedavisi varsa prezervatif kullanı varsa bulaş ihtimali %1 kadar düşüyor

(17-10-2024, Saat: 23:02)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğrumu anladım lezyon yoksa baskılama tedavisi varsa prezervatif kullanı varsa bulaş ihtimali %1 kadar düşüyor

Evet yaklaşık olarak. Bu oran yıl bazında. Eğer baskılama tedavisi ve prezervatif birlikte kullanılırsa bulaşma ihtimali çok zayıf.  HSV tip-1 de daha da düşük neredeyse 0'a yaklaşıyor. Ancak asla bulaşma ihtimali tamamen engellenmiyor. Tabi lezyon varsa veya atak geçirmeye ilişkin belirtiler ortaya çıkmışsa ilişkiye girmemek gerekiyor.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi