Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hsv hakkinda bir kac soru
#1
Hsv virusu tum vucutta kasinti batma yapar mi?
Hsv2 igg testinin yanlis sonuc verir mi
Hsv2 suruntu testi kan testine gore daha guvenilir bir test mi?  ve son olarak vucutta bulunan hsv virusu kendini. Klonluyor mu?  yoksa bulasi aninda aldigin virus yuku vucuna saldirip tekrar gizleniyor mu.??
Cevapla

#2
(21-03-2021, Saat: 20:55)izmitli41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv virusu tum vucutta kasinti batma yapar mi?
Hsv2 igg testinin yanlis sonuc verir mi
Hsv2 suruntu testi kan testine gore daha guvenilir bir test mi?  ve son olarak vucutta bulunan hsv virusu kendini. Klonluyor mu?  yoksa bulasi aninda aldigin virus yuku vucuna saldirip tekrar gizleniyor mu.??

Batma problemi bende var. Sadece genital degil ayak el kol sirt bacak karin vs. batma hissi bir kac saniyelik ani elektrik carpmasi gibi bir his yasiyorum. Herpesden mi bilmiyorum ama gittigim dr lardan anlamli bir neden henuz bulamadım. Herpesten olabilir yani. Hsv2 ıgg evet yanlis sonuc verebilir. Pozitifse hsv2 pozitifsinizdir ancak negatifse hsv2 kesinlikle negatif degilsinizdir. Suruntu testi daha kesin sonuc verir ancak o anki lezyonunuz hsv lezyonu ise. Ornegin bir kil koku iltihabi herpes sanarsanız o an suruntu yaptirisaniz sonuc negatif cikar. Fakat bu daha once herpes lezyonu gecirmediginiz anlamina gelmez. Tum virusler kendini cogaltir. Tabiki herpes virusu de cogaliyor. Ama detayini bilmiyorum. Latent haldeyken cogalma olmuyor atak sirasinda cogaliyor bir miktari muhtemelen bagisiklik sistemi yok ediyor ancak bir miktari yine sinir hucrelerne geri donuyor diye tahmin ediyorum. Latent haldeyken bagisiklik muhtemelen goremiyor. Hakikaten önemli bir konu net bilgi sahibi olan varsa paylasım yaparsa ögrenmis oluruz.
Cevapla

#3
(22-03-2021, Saat: 06:13)hopeful27 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21-03-2021, Saat: 20:55)izmitli41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv virusu tum vucutta kasinti batma yapar mi?
Hsv2 igg testinin yanlis sonuc verir mi
Hsv2 suruntu testi kan testine gore daha guvenilir bir test mi?  ve son olarak vucutta bulunan hsv virusu kendini. Klonluyor mu?  yoksa bulasi aninda aldigin virus yuku vucuna saldirip tekrar gizleniyor mu.??

Batma problemi bende var. Sadece genital degil ayak el kol sirt bacak karin vs. batma hissi bir kac saniyelik ani elektrik carpmasi gibi bir his yasiyorum. Herpesden mi bilmiyorum ama gittigim dr lardan anlamli bir neden henuz bulamadım. Herpesten olabilir yani. Hsv2 ıgg evet yanlis sonuc verebilir. Pozitifse hsv2 pozitifsinizdir ancak negatifse hsv2 kesinlikle negatif degilsinizdir. Suruntu testi daha kesin sonuc verir ancak o anki lezyonunuz hsv lezyonu ise. Ornegin bir kil koku iltihabi herpes sanarsanız o an suruntu yaptirisaniz sonuc negatif cikar. Fakat bu daha once herpes lezyonu gecirmediginiz anlamina gelmez. Tum virusler kendini cogaltir. Tabiki herpes virusu de cogaliyor. Ama detayini bilmiyorum. Latent haldeyken cogalma olmuyor atak sirasinda cogaliyor bir miktari muhtemelen bagisiklik sistemi yok ediyor ancak bir miktari yine sinir hucrelerne geri donuyor diye tahmin ediyorum. Latent haldeyken bagisiklik muhtemelen goremiyor. Hakikaten önemli bir konu net bilgi sahibi olan varsa paylasım yaparsa ögrenmis oluruz.

En güvenilir sonuç dermatoloğun gözle muayenesidir.Aktif lezyon yokken ıgg testi, aktif lezyon varken ise igm testi pozitif çıkar. Bunlar antikor seviyelerini gösterir, viral yükü değil ve genellikle güvenilir testlerdir. İlk lezyon çıktıktan 1 -2 ay sonra antikotlar oluşur ve testi yaptırabilirsiniz. Ama herkeste antikor oluşmadığına dairde duyumlar aldım. Virüs canlı bir yapı olduğu için tabii ki çoğalıyor. Ve lezyon oluşturmadığı esnada sinir hücrelerinde latent durumda. Bu yüzden de vücuttan temizleyemiyor maalesef. Ama yıllar geçtikçe viral yük azalıyor ve ataklar seyrekleşiyor. Tabii bağışıklığınızla ilgili önemli sıkıntılarınız yoksa

Latent haldeyken çoğalmıyor tabiri bana yanlış geldi. Sitede hekimimiz var o daha iyi bilir bence
Cevapla

#4
(22-03-2021, Saat: 12:59)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(22-03-2021, Saat: 06:13)hopeful27 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Batma problemi bende var. Sadece genital degil ayak el kol sirt bacak karin vs. batma hissi bir kac saniyelik ani elektrik carpmasi gibi bir his yasiyorum. Herpesden mi bilmiyorum ama gittigim dr lardan anlamli bir neden henuz bulamadım. Herpesten olabilir yani. Hsv2 ıgg evet yanlis sonuc verebilir. Pozitifse hsv2 pozitifsinizdir ancak negatifse hsv2 kesinlikle negatif degilsinizdir. Suruntu testi daha kesin sonuc verir ancak o anki lezyonunuz hsv lezyonu ise. Ornegin bir kil koku iltihabi herpes sanarsanız o an suruntu yaptirisaniz sonuc negatif cikar. Fakat bu daha once herpes lezyonu gecirmediginiz anlamina gelmez. Tum virusler kendini cogaltir. Tabiki herpes virusu de cogaliyor. Ama detayini bilmiyorum. Latent haldeyken cogalma olmuyor atak sirasinda cogaliyor bir miktari muhtemelen bagisiklik sistemi yok ediyor ancak bir miktari yine sinir hucrelerne geri donuyor diye tahmin ediyorum. Latent haldeyken bagisiklik muhtemelen goremiyor. Hakikaten önemli bir konu net bilgi sahibi olan varsa paylasım yaparsa ögrenmis oluruz.

En güvenilir sonuç dermatoloğun gözle muayenesidir.Aktif lezyon yokken ıgg testi, aktif lezyon varken ise igm testi pozitif çıkar. Bunlar antikor seviyelerini gösterir, viral yükü değil ve genellikle güvenilir testlerdir. İlk lezyon çıktıktan 1 -2 ay sonra antikotlar oluşur ve testi yaptırabilirsiniz. Ama herkeste antikor oluşmadığına dairde duyumlar aldım. Virüs canlı bir yapı olduğu için tabii ki çoğalıyor. Ve lezyon oluşturmadığı esnada sinir hücrelerinde latent durumda. Bu yüzden de vücuttan temizleyemiyor maalesef. Ama yıllar geçtikçe viral yük azalıyor ve ataklar seyrekleşiyor. Tabii bağışıklığınızla ilgili önemli sıkıntılarınız yoksa

Latent haldeyken çoğalmıyor tabiri bana yanlış geldi. Sitede hekimimiz var o daha iyi bilir bence

Latent haldeyken virus uykuda. Latent haldeyken replikasyon yani çoğalma olmuyor diye biliyorum
 Zaten o yuzden atak mekanizmasi var. Latent haldeyken replikasyon olmadigi icin lezyon olusmuyor. Aktif hale gecince yani replikasyon olunca enfeksiyon olusuyor. Benim bildigim bu. Ama yanlıs yada eksik de olabilir.Ornegin dudaktaki uçuk. Hemen hepimiz gecirmisizdir. Ben ilkokulda falandim sanirim gecirdigimde. Onlarca yıl gecmis ama tekrar gecirdigimi hatırlamıyorum. Cunku virus latent kaldi. Cogalma olmuyor. Ama her an yine gecirebilirim.
Cevapla

#5
(22-03-2021, Saat: 14:33)hopeful27 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(22-03-2021, Saat: 12:59)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: En güvenilir sonuç dermatoloğun gözle muayenesidir.Aktif lezyon yokken ıgg testi, aktif lezyon varken ise igm testi pozitif çıkar. Bunlar antikor seviyelerini gösterir, viral yükü değil ve genellikle güvenilir testlerdir. İlk lezyon çıktıktan 1 -2 ay sonra antikotlar oluşur ve testi yaptırabilirsiniz. Ama herkeste antikor oluşmadığına dairde duyumlar aldım. Virüs canlı bir yapı olduğu için tabii ki çoğalıyor. Ve lezyon oluşturmadığı esnada sinir hücrelerinde latent durumda. Bu yüzden de vücuttan temizleyemiyor maalesef. Ama yıllar geçtikçe viral yük azalıyor ve ataklar seyrekleşiyor. Tabii bağışıklığınızla ilgili önemli sıkıntılarınız yoksa

Latent haldeyken çoğalmıyor tabiri bana yanlış geldi. Sitede hekimimiz var o daha iyi bilir bence

Latent haldeyken virus uykuda. Latent haldeyken replikasyon yani çoğalma olmuyor diye biliyorum
 Zaten o yuzden atak mekanizmasi var. Latent haldeyken replikasyon olmadigi icin lezyon olusmuyor. Aktif hale gecince yani replikasyon olunca enfeksiyon olusuyor. Benim bildigim bu. Ama yanlıs yada eksik de olabilir.Ornegin dudaktaki uçuk. Hemen hepimiz gecirmisizdir. Ben ilkokulda falandim sanirim gecirdigimde. Onlarca yıl gecmis ama tekrar gecirdigimi hatırlamıyorum. Cunku virus latent kaldi. Cogalma olmuyor. Ama her an yine gecirebilirim.

[quote pid='4979' dateline='1616409236']
latent virus saldiriya gecerken klonladigi virusu mu gonderip lezyon olusturuyor yoksa latent halden gizlenen  virusun kendisi lezyon cikartip lezyonda cogalip mi. Tekrar sinir. Uclarina gidiyor? Su yuzden soruyorum eger virus gizlendigi yerden cikip lezyonda cogaliyorsa genital sigilleri yakmada kullanilan asitle onu yakip. Yok edemezmiyiz ?
[/quote]
Cevapla

#6
(22-03-2021, Saat: 17:08)izmitli41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(22-03-2021, Saat: 14:33)hopeful27 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Latent haldeyken virus uykuda. Latent haldeyken replikasyon yani çoğalma olmuyor diye biliyorum
 Zaten o yuzden atak mekanizmasi var. Latent haldeyken replikasyon olmadigi icin lezyon olusmuyor. Aktif hale gecince yani replikasyon olunca enfeksiyon olusuyor. Benim bildigim bu. Ama yanlıs yada eksik de olabilir.Ornegin dudaktaki uçuk. Hemen hepimiz gecirmisizdir. Ben ilkokulda falandim sanirim gecirdigimde. Onlarca yıl gecmis ama tekrar gecirdigimi hatırlamıyorum. Cunku virus latent kaldi. Cogalma olmuyor. Ama her an yine gecirebilirim.

[quote pid='4979' dateline='1616409236']
latent virus saldiriya gecerken klonladigi virusu mu gonderip lezyon olusturuyor yoksa latent halden gizlenen  virusun kendisi lezyon cikartip lezyonda cogalip mi. Tekrar sinir. Uclarina gidiyor? Su yuzden soruyorum eger virus gizlendigi yerden cikip lezyonda cogaliyorsa genital sigilleri yakmada kullanilan asitle onu yakip. Yok edemezmiyiz ?

[/quote]
Latent haldeyken aktif hale gecince tabiki sayisi artiyor. Cogaliyor. Sinir ucunda ilerliyor ve deride cikiyor. Iyiki de deride cikiyor bu arada. Baska organlarda cikarsa durum daha kotu. Ancak tekrar sinirlerden sinir hucresine geciyor. Hpv virusu sadece ciltte epitel dokuda boyle karmasik bir guzergahi yok. Yeri belli yurdu belli. Ancak hpv nin pisligi de su. Surekli artan enfeksiyon. Sigil yaktirmazsan habire artar. Zor durur. Rahimde yine habire artabilir. Duran enfeksiyon degil. Hsv ise turk ekonomisi gibi bir iner bir cikar. Gerci bu ara hic ekonominin ciktigi da yok.
Cevapla



Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hsv Hakkında Bir Kaç Soru Dertli23 20 6,180 18-08-2022, Saat: 00:51
Son Yorum: esra00
  Valtrex hakkinda izmitli41 1 1,095 23-05-2021, Saat: 14:43
Son Yorum: Forex1453

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi