Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes virüsü dert değil tedavi olabilir mi?
#1
Exclamation 
Doktorlar baş ve boyun bölgesinde kanser tümorü bulunan hastaları, genetik değişimden geçirilmiş bir herpes virüsü ile tedavi etmeyi başardıklarını söylüyor.

Londra'da bir hastanede, 17 hastaya kemoterapi ve radyoterapi yanında bu virüsün de verilmesi, hastaların büyük bölümünde tümörlerin yokolması ile sonuçlandı.

Virüsün kanser hücrelerinin içine girerek onları içeriden öldürdüğü; bu arada da hastanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirlendi.

Bu konuda yıl içerisinde başka denemeler de yapılması düşünülüyor.

Her yıl binlerce kişi ağız, dil ve gırtlakta kendisini gösteren baş ve boyun kanserine yakalanıyor. Sadece İngiltere'de, bunların sayısı sekiz bini buluyor.

Araştırmayı yürüten Londra Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nden Dr Kevin Harrington, şu anki tedavilerin kanser erken safhada belirlenirse etkili göründüğünü söylüyor; ancak pek çok hastanın ileri safhalara kadar teşhis edilmediğini anımsatıyor.

Halen cilt kanseri olan hastalarda da denenmeye başlanan herpes virüsü, sağlıklı hücrelere bulaşamayacak ancak tümörlü hücrelerin içinde gelişebilecek şekilde genetik mutasyona tabi tutuldu.

Genetiği değiştirilmiş herpes virüsü, kanser hücresi içine yerleştiği zaman ise, üç ayrı şekilde etkili oluyor:

Öncelikle çoğalıyor; çoğalırken tümör hücrelerini öldürüyor ve uğradığı genetik değişim sayesinde bağışıklık sistemini harekete geçiren bir protein salgılarken, geliştirdiği bir virüs proteini ise bağışıklık hücrelerini harekete geçiren bir uyarıcı görevi görüyor.

'Potansiyel silah'
Kanser alanında İngiltere'nin en önde gelen araştırma kurumu olan Royal Marsden Hastanesi'nde 17 hastaya standart tedavi yanında virüs de verildi.

Bunlardan yüzde 93'ü tümör ameliyatla alındıktan sonra yeniden kanser belirtisi göstermedi.

İki yılı aşkın süre sonra da, hastaların yüzde 82'sinde hala hastalık nüksetmemişti.

Clinical Cancer Research dergisine göre, yüksek dozda virüs alan 13 hastadan sadece ikisinde kanser yeniden ortaya çıktı.

Dr Harrington, "standart kemoterapi ve radyoterapi gören hastaların yüzde 35 ile 55 arasındaki bir bölümünde, hastalık iki yıl içinde yeniden nükseder. Dolayısıyla sonuçlar nispeten çok olumlu" diyor.

Uzmanlar kullanılan virüsün güvenliği konusunda herhangi bir kaygı olmadığını söylüyor ve bu yöntemi diğer kanser türleri için de denemeyi düşünüyorlar.

Uzmanlar için bir sonraki aşama, erken safhadaki baş ve boyun kanseri hastaları için sadece virüslü tedavi ile standart tedaviyi karşılaştırmak olacak.

Cancer Research UK adlı kanser araştırmaları kurumundan Dr. Alison Ross hala standart tedavilerle birebir karşılaştırmalar yapılması gerektiği için, tedavinin hastalarda yaygın şekilde kullanılmasının zaman alacağını söylüyor.

Ancak Ross bu arada, "Bu küçük araştırma, kansere karşı silah olarak genetiği değiştirilmiş virüsler kullanma fikrinin taşıdığı potansiyeli gösteriyor" diyor.

Normalde, doğada varolan haliyle ciltte döküntüler ve yaralarla kendini gösteren herpes virüsünün bir kez bulaştıktan sonra bilinen tam bir tedavisi yok.
Cevapla

#2
hiç bişey anlamadım yazıdan.. sonunda yine bildiğimiz şey söylenmiş. çaresi yok..
Cevapla

#3
Ben açıklayım herpes virüsünü kanserli hücreleri öldürmede test etmişler ve ileri de kanseri herpes virüsünü kullanarak yenebileceklerini söylemişler. Kanser hastaları için faydalı bizler için halen tedavisi olmaması durumu geçerli. Belki kanser riskimiz daha azdır herpesli olduğumuz için Smile
Cevapla

#4
Bu herpes 1 olanlar için de aynı o zaman sonuçta aynı virüs
Cevapla

#5
(11-01-2019, Saat: 05:10)buda bi bakış açısı jimmmy :-)) jimmyjimmyhuapua Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben açıklayım herpes virüsünü kanserli hücreleri öldürmede test etmişler ve ileri de kanseri herpes virüsünü kullanarak yenebileceklerini söylemişler. Kanser hastaları için faydalı bizler için halen tedavisi olmaması durumu geçerli. Belki kanser riskimiz daha azdır herpesli olduğumuz için Smile
Cevapla

#6
(14-01-2019, Saat: 00:21)mylifeisgood Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu herpes 1 olanlar için de aynı o zaman sonuçta aynı virüs

Virüs aynı evet kanser tedavisi amaçlı herpes virüsünü kullanıyorlar ama virüsün genetiğini değiştirerek kanserli alana gönderiyorlardır diye düşünüyorum.
Cevapla

#7
Selam bir ara baya yoğundu sitemiz. Şimdi kimseden ses çıkmıyor. Nasılsınız iyimisiniz? Herşey yolunda mı?
Cevapla

#8
(07-02-2019, Saat: 10:05)mylifeisgood Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam bir ara baya yoğundu sitemiz. Şimdi kimseden ses çıkmıyor. Nasılsınız iyimisiniz? Herşey yolunda mı?

herkes alıştı herpesle yaşamaya ??
Cevapla

#9
Bununla yaşamaya alışılır mı çok çok zor. Bir ömür nasıl geçecek bazen kafayı yiyorum
Cevapla

#10
(08-02-2019, Saat: 17:42)Nedenben Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bununla yaşamaya alışılır mı çok çok zor. Bir ömür nasıl geçecek bazen kafayı yiyorum

Valla umrumda değil artık....
Doktorun cümlesi ben sana şuan bana gelen en 400 herpesli hasta ismi verebilirim diyor. Herkes kafasına göre yaşıyor. Bizler duyarlı insanlarız o kadar
Cevapla



Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes problem değil, Hiv asıl mesele ponçik 11 368 10-03-2024, Saat: 11:53
Son Yorum: ponçik
  Herpes İçin Foto Dinamik Tedavi (Photodynamic Therapy) Devrim cey 47 3,808 29-02-2024, Saat: 13:53
Son Yorum: Majan10
  FOTODİNAMİK TEDAVİ TERAPİSİ mstmstmst76 6 433 28-01-2024, Saat: 18:58
Son Yorum: mstmstmst76
  Hsv Lezyonları İçin Alternatif Tedavi Yöntemi Herpes.s 0 155 26-01-2024, Saat: 18:54
Son Yorum: Herpes.s
  Bitkisel tedavi ile sonuç alan kimler var? Meliss 2 643 19-04-2023, Saat: 12:17
Son Yorum: istanbul91

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi