Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Her türlü tavsiye alınır :)
#1
[size=small][font=Arial]Arkadaşlar merhaba, bu forumun çok uzun zamandır pasif takipçisiyim. Artık çok bunaldığım bir anda ben de yazmak istedim. Çünkü bu hastalıkla ilgili çevremde konuşabildiğim kimse bilgi sahibi değil ve doktorumla da artık yol alamıyoruz. Tam bundan üç yıl önce erkek arkadaşımla ilk ilişkiye girdikten hemen sonra çıkardım ilk uçuğu. Üzerinden üç yıl geçti. Uzunca bir zamandır da aynı doktorun takibindeyim. Bu süreçte belirli aralıklarla sürekli ataklarım oldu, şu an da inanılmaz sık olduğu zamanlardan birini yaşıyorum. Son bir yıl içinde çokça kutu Valtrex bitirdim, artık Valtrex kullanmaya devam ederken bile çıkacak kadar ilaca tepkisiz hale geldi benim uçuğum. Bu süreçte pek çok vitamin de kullandım onlarla da bir güçlenme sağlayamıyorum. [/font][/size][color=#000000][size=small][font=Arial]Doktorum işinde çok iyi biri olmasına rağmen bir türlü ilaç tedavisiyle yol alamadık. Artık Valtrex hiç etki etmeyince bu kez de Aklovir adlı bir ilaç yazdı iki haftadır çok yüksek dozda kullanarak ikinci kututa geçtim ancak şu an kullandığım sırada tekrar çıkacağını hissediyorum. Her seferinde daha da çaresiz hissediyorum, malesef çok uzun zaman önce bu virüsle tanışmama rağmen hiç olumlu sonuç alamadım psikolojik olarak da her tekrarladığında daha kötü hisseder haldeyim, kimseyle cinsel birlikteli kuramamak da (hem fiziksel ataklardan hem de psikolojik yük) aşırı motivasyon kırıcı. Burada zaman zaman olumsuz konuşan arkadaşlara sert tepkiler veriliyor ancak herkesin yaşadığının ağırlığı kendine göre daha farklı, ve gerçekten taşıması zor bir yük bence. Hayatına devam et tavsiyesini herkes uygulamak ister ancak çok fazla noktada karşımıza çıkabiliyor bu virüs. Derdim daha da uzun ve negatif konuşmalar değil sizlere iki sorum olacak. Doktorum en son uzun ilaç kullanımından ve takviyelerden sonuç alamayınca Glutatyon kullanımı önerdi, yurtdışından getirttik 8hafta serum şeklinde alacağım. Bunu duyan veya deniyen oldu mu hiç? İkinci sorum doktorumu seviyorum ve herpesle ilgili çok vaka gördüğünü de söylüyor. Ancak meslek hayatı boyunca bu kadar uzun süre aktif olan bir herpes virüsüne tek bir kere daha rastladığını onun dışında çok nadir olabilecek birşey olduğunu, üç yılda virüsün kesinlikle uykuya geçmesi gerektiğini söylüyor. Demekki kendisiyle çözemedik biz bunu. Bir doktora daha görünüp içimi rahatlatmak istiyorum. Bu konuda UZMAN olduğuna rastladığınız bir hekim var mı(istanbul)??? Çok teşekkürler ve herkese güçlü günler dilerim..[/font][/size][/color]
Cevapla

#2
Çok güzel yazmışsın. Herkesin kaldırabileceği yük farklı. Bazıları için normal olabiliyorken bazıları için ağır oluyor. ‘Normal hayatına devam et’ önerilerini ben de anlamıyorum. Hayır edebilsem zaten ederim bunu birinin söylemesine gerek yok. Edemiyorum ki bu haldeyim değil mi ? Malesef ben de gerçekten ağır bir yük olduğunu düşünüyorum.
Doktorlar malesef bu konuyu hiç ama hiç önemsemiyor. Evet corona çıktı insanları öldürüyor tamam. Ama bunun da psikolojik şiddetini nasıl göremiyorlar anlamış değilim. 
Doktor tavsiyesi veremiyorum çünkü kimse prof u bile valtrex ten başka bir şey vermiyor. O yüzden yardımcı olamayacağım. Umarım daha da azalarak atlatırsın
Cevapla

#3
Glutatyon ilk kez duydum. Vucudun urettigi en guclu antioksidanmıs. Yararli olabilir. Vucut direncini artirabilir. Bir dr a gorunmussunuz herpes tanisi kesin mi testi vs. Dr unuzun cok iyi oldugunu soyluyorsunuz muhtemelen dogrudur tani ama bu kadar sık atak yasayan pek yok. Daha cok yasadigi ve yasayacagi atagi kafasinda kuran cok . Ne zaman atak cikacak diye ha bre bekleyen cok. Hic bir atak yokken panik yapan cok vs. Ama fizyolojik olarak gercekten surekli 3 yildir atak olmasi biraz farkli bir durum olmus o yuzden acaba baska bir ek rahatsizlik varmi bunu bir degerlendirin derim. Aslinda cok fazla farkli bir ilac da yok buda bir gercek. En iyi ilac ve bagisikligi en guclendiren sey ise moral motivasyon ve pozitif dusunmek. Arkadaslarimiz bunu kabullenmiyor ama moral motivasyon pozitif dusunmek olumlu bakmak gulmek ve hayata devam etmek en buyuk ilac.
Cevapla

#4
(17-03-2020, Saat: 09:47)hopeful27 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Glutatyon ilk kez duydum. Vucudun urettigi en guclu antioksidanmıs. Yararli olabilir. Vucut direncini artirabilir. Bir dr a gorunmussunuz herpes tanisi kesin mi testi vs. Dr unuzun cok iyi oldugunu soyluyorsunuz muhtemelen dogrudur tani ama bu kadar sık atak yasayan pek yok. Daha cok yasadigi ve yasayacagi atagi kafasinda kuran cok . Ne zaman atak cikacak diye ha bre bekleyen cok. Hic bir atak yokken panik yapan cok vs. Ama fizyolojik olarak gercekten surekli 3 yildir atak olmasi biraz farkli bir durum olmus o yuzden acaba baska bir ek rahatsizlik varmi bunu bir degerlendirin derim. Aslinda cok fazla farkli bir ilac da yok buda bir gercek. En iyi ilac ve bagisikligi en guclendiren sey ise moral motivasyon ve pozitif dusunmek. Arkadaslarimiz bunu kabullenmiyor ama moral motivasyon pozitif dusunmek olumlu bakmak gulmek ve hayata devam etmek en buyuk ilac.

Doktorum alakalı bütün testleri yılda bir kaç defa tekrarladı. Herpes benzeri semptompları olan başka hastalıklar ve herpesin sebep olabileceği diğer hastalıklar. Onlarda hiçbir sıkıntı çıkmazken direk herpes teste yaptığımızda onun sonucu zaten yüksek oranda pozitif çıkıyor, yani şüpheye düşecek bir durum yok. Tek denemediğimiz uzun süreli baskılayıcı tedavi oldu. Doktorum baskılayıcı tedavi olarak 30günlük yüksek doz (1000mg veya 200mg*5 adet) kullandırıyor. Ama bunu daha uzun süreye yaymadık hiç. Geçtiğimiz yıl dört defa 1000mg kutu bitirdim buna rağmen aynı sıklıkla devam ediyor. Ve bu ağırlıkta ilaç kullanımını artık tehlikeli bulup zaten iyileşme de görmediğimiz için kesme taraftarı. Şu an son olarak Aklovir deniyoruz ama en yeni ilacın Valtrex olması sebebiyle umutlu değil. Bir de dediğim gibi Glutatyonu deneyeceğiz takviye amaçlı. Moral motivasyona bağlayamıyorum çünkü çok farklı zamanlarda oluyor, sinir stres yorgunluk hepsi tetikliyor olabilir ama çok daha iyi zamanlarımda tatilde ve en stressiz zamanlarımda da oldu. Artık bunu ilaçla fiziksel yenemediğim için bir psikoloğa giderek en azından kafamı biraz rahatlatmak istiyorum. Üç yılda hala aktif olmasının normal olmadığını bu cevap üzerine bir kez daha hissettim. Elinden geleni yapıp önüne geçememek çok çaresizlik yaratıyor ama umarım ben de bunu yaşasam bile önemsememeyi öğrenirim. Teşekkürler hem cevap hem de bütün paylaşımlar içinSmile aklımda sadece başka dr görmemenin yarattığı soru işareti var, forumda rastlayamadım ama istanbulda yeni dr tavsiyelerine de hala açığımSmile
Cevapla

#5
Bugünlerde hayatta ne kadar büyük olaylar olduğunu, bugüne kadar basit bir uçuğun kafamı boşu boşuna ne kadar meşgul ettiğini anladım... siz hala anlayamadınız mi?

Evimizden çıkamıyoruz ya hale bak
Cevapla

#6
(19-03-2020, Saat: 00:28)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugünlerde hayatta ne kadar büyük olaylar olduğunu, bugüne kadar basit bir uçuğun kafamı boşu boşuna ne kadar meşgul ettiğini anladım... siz hala anlayamadınız mi?

Evimizden çıkamıyoruz ya hale bak

Aklıma gelen son şey uzun zamandır Herpes , olunca zaten ilaç alıp yine unutuyordum ... şu an umurumda olmadığının çok daha net farkındayım,  ... Rabbim annelerimizi babalarımızı korusun , uçukta neymiş ..
Cevapla

#7
Öncelikle geçmiş olsun. Doktorunuz yapılabilecek şeyleri yapmış yani genelde doktorların yapabildiği bağışıklığınızı güçlü tutmanız tavsiyesi ve eğer attırılmış dozda dahi kullandığınız ilaca rağmen uçuk çıkıyorsa ilacı değiştirmek. Size söyleyeceğimiz her doktor da aynılarını uygulayacak çünkü şu an için alternatif bir ilaç vs. yok maalesef. Atak sıklığı arttıkça tabi ki moralinizin bozulması normal. Yılda 2-3 kez çıksa bu kadar önemsemezdiniz belki. Kendinizde son zamanlarda ne gibi değişimler oldu bir analizini yapabilirsiniz. Yeme alışkanlığınız, stress, çevre vs.

Çok basit bir örnek vereyim nasa astronatlarında herpes atakları daha agresif görülmüş mesela bununla ilgili haberler okumuştum. Şekeri fazla tüketmenin, fındık gibi gıdaları tüketmenin etkisi olduğu atakları tetiklediği kanıtlanmış.

Spora gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim ama bu aralar korona olduğu için maalesef spor salonları da kapalı. Evde egzersiz deneyebilirsiniz. Bu arada biz burada negatif konuşan arkadaşlara tepki vermiyoruz aslında moral vermeye pozitif olmaya çalışıyoruz tepki gösteriyorsak ise de emin olun diğer insanlarda bir süre sonra olumsuz etkilenebiliyor. Ben bile etkilenebiliyorum bazen. Biz empati kurup aslında hayatta daha da kötü durumda olan insanlar olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Uçuk yıllardır insanların dudaklarında, ellerinde hatta ayaklarında bile görülebilen bir şey ve belirli aralıkla çıkıp gidiyor. Ölümcül veya da kolay bulaşan bir virüs değil sadece deri de belirli bir bölgede çıkan küçük bir şey. Bir çoğumuz uçuğun virüs dahi olduğunu bilmiyorduk belki de. Bakın daha ölümcül virüsler vs var. Daha zor şartlar altında yaşamaya çalışan insanlar var. Günlük yaşantımızı etkileyecek düzeyde birşey değil uçuk tabi bu benim görüşüm. İşimizi, sosyal hayatımızı, aile hayatımızı, gündelik aktivitelerimizi etkilemiyor. Psikolojik olarak moral bozucu oluyor o da çıktığı zaman ama bu süreci de hızlı bir şekilde atlatmak bizim elimizde. Mutsuz, depresif, gergin, stresli olduğumuz zaman bağışıklığımız da düşüyor bu da bir sebep uçuk çıkması için. Sitemizi takip ettiğinize göre okumuşsunuzdur pritelivir diye bir ilaç var tam sizin gibi ilaç etki etmeyen durumlarda ki hastalar için özellikle piyasaya çıkacak olan ilaç. Moralinizi yüksek tutun kısa bir süre sonra bu ilaç ulaşılabilir olacak ve gerçekten sizi de bizi de çok rahatlatacak. Faz 3 testleri henüz bitmedi ama doktor kontrolünde alabilirsiniz
Cevapla

#8
Arkadaşlar corona geçici elbet bir çaresi bulunacak. Malesef bizimki ömür boyu kalıcı bir virüs. 50 sene bu haldeyiz yani Smile
Cevapla

#9
(19-03-2020, Saat: 21:54)Nedenben Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar corona geçici elbet bir çaresi bulunacak. Malesef bizimki ömür boyu kalıcı bir virüs. 50 sene bu haldeyiz yani Smile

Binlerce kişi hatta belki milyonlarca kişi öldükten sonra, kalanlarda da kalıcı akciğer hasarı bıraktıktan sonra çaresi bulunabilir tabi ki. Ayıca o 50 yıl içerisinde kim bilir başka ne virüsler insanların başına bela olacak.
Cevapla

#10
(20-03-2020, Saat: 13:44)jimmyjimmyhuapua Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-03-2020, Saat: 21:54)Nedenben Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar corona geçici elbet bir çaresi bulunacak. Malesef bizimki ömür boyu kalıcı bir virüs. 50 sene bu haldeyiz yani Smile

Binlerce kişi hatta belki milyonlarca kişi öldükten sonra, kalanlarda da kalıcı akciğer hasarı bıraktıktan sonra çaresi bulunabilir tabi ki. Ayıca o 50 yıl içerisinde kim bilir başka ne virüsler insanların başına bela olacak.

Bu herpesi taşıyacağız diye bizi vurmayacak diye bir şey yok :Smile bizi de yine vurabilir
Cevapla



Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi