HT Forum

Tam Versiyon: Ribavirin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

Nedenben

Arkadaşlar şimdiye kadar bi gelişme olsa yabancı herpes sitelerinde paylaşılacağını düşünüyorum ama yine de bir umut yazayım dedim.
Kuzenimde de bu hastalığın olduğunu benim söylememle öğrendim. Ancak kendisinin hiç umru olmadığı için araştırmaya falan hiç girmemiş. Yaklaşık 10 yıldır varmış zaten. Kendisi en son Ukraynaya gittiğinde bu Ribavirin etken maddesinin olduğu bir ilaç almış eczaneden. Hiv hepatit c bir çok virüs için kullanılmaktaydı. O belki işe yarar diye corona için almış. Az önceki konuşmamızdan sonra prospektüsüne baktığında  herpes simplex inde tedavisinde kullanıldığını okudu.
Yeteri kadar ingilizcem olmadığı için çok araştıramadım. Acaba bakabilen arkadaşlar bu etken maddenin herpes üzerindeki etkisini araştırabilir mi?
prospektüsünü inceledim nedenben. hepatit c ilacı ancak bir çok virüsünde cogalmasını engelliyor. fakat ağır bir ilaç. kesinlikle ve kesinlikle hsv için kafaya gore dr kontrolu olmadan kullanılmaması lazım. hatta bence bu konuyu hıc deselemeyelım. hsv ilacı değil bu.